Bine ai venit pe situl nostru. Pentru acces total trebuie sa te inregistrezi si sa devi membru al clubului de automatizare.
:: Login
Username:

Password:


Lost Password?

Register now!
:: Cauta

Advanced Search
:: Main Menu
:: Utilizatori On-Line
3 user(s) are online (1 user(s) are browsing News)

Members: 0
Guests: 3

more...
:: Statistici
Energetic : Unitatea 2 Cernavoda a fost conectata la Sistemul Energetic National
Posted by dn_xp on 2007/8/11 19:10:24 (1188 reads)


Unitatea 2 de la CNE Cernavoda a fost conectata, marti, pentru prima oara, la sistemul energetic national, in cadrul probelor de punere in functiune, livrand primii MWh in retea, conform unui comunicat al Societatii Nationale Nuclearelectrica SA.

Prima conexiune la sistemul energetic s-a facut la 25 la suta din puterea nominala a reactorului (700MWe). Pentru atingerea acestei etape, personalul roman, canadian, italian si american implicat in executia proiectului a finalizat cu succes toate activitatile si testele de punere in functiune necesare pregatirii instalatiei pentru livrarea primilor MWe in retea.

Inspectorii Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN) au controlat riguros desfasurarea acestor activitati, certificand calitatea lucrarilor efectuate si indeplinirea tuturor cerintelor pentru cresterea puterii reactorului nuclear.
In continuare, dupa efectuarea testelor si activitatilor specifice acestei faze, se va ridica progresiv puterea la 50 la suta, 75 la suta si 100 la 100, pentru fiecare palier de putere urmand a se efectua programul de activitati aprobat de CNCAN.

Unitatea 2 a fost realizata pe baza unui contract de conducere de lucrari incheiat in anul 2003 cu Atomic Energy of Canada Ltd. si ANSALDO-Italia. Reactorul CANDU 6 care echipeaza Unitatea 2 este al doilea reactor de acest tip de pe platforma CNE Cernavoda, primul functionand cu succes din anul 1996, anul trecut implinandu-se 10 ani de exploatare.

Versiune printabila Trimite unui prieten
:: Automatizari

:: Ce facem noi...
Proiectare
Vanzare
Instalare
Service echipamente
Echipamente frigorifice
Echipamente de climatizare
Tablouri electrice
Actionari electrice
Componente electrice
Instalatii electrice
Masini electrice